Kovács Márk

Student Partner
Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola

Bejegyzéseim

 • Megtanítalak hogyan puskázz 950XL-el, avagy 950XL vs. iPhone 6s

  Megtanítalak hogyan puskázz 950XL-el, avagy 950XL vs. iPhone 6s

  Nehéz feladat elé lettem állítva: egy iPhone 6s-t és Lumia 950 XL-t vettem górcső alá. Már 3-4 éve használok iPhone-t, de előtte mindig Nokiám volt. A Windows Phone-t szűz kézzel kezdtem el használni, és azt hittem fura lesz, de nem. Az agyam egyszerűen átállt. Igazán a billentyűzettől féltem, de kellemes csalódás ért. A tesztem során a diák élet rejtelmeibe vittem bele a 2 telefont, lássuk hát miket találtam!

  Read more

 • Nem tudod, hogy mire költsd felesleges dollár millióidat?

  Nem tudod, hogy mire költsd felesleges dollár millióidat?

  Azon szerencsés vagy, aki dollár milliókon ül és nem tudja, mire költse el? - Van egy tippem: tégy úgy, mint az amerikai haditengerészet, britt-, holland kormány, és számos világbank! Ők dollár milliókat fizetnek azért, hogy az általuk használt Windows XP-t a redmondi cég tovább támogassa biztonsági frissítésekkel.

  Read more

 • Vállalkozói név tisztára mosva

  Vállalkozói név tisztára mosva

  Az elmúlt évek legmenőbb foglalkozása kétség kívül a startuperkedés azaz válallkozás. Kicsiny hazánkból számos világ hírű startup indult, ide sorolhatom a Prezi-t, Ustream-et, LogMeIn-t, Tep-et, Codie-t. Utóbbi kettő azért fontos, mert a Tep az Imagince Cup-on 2 helyezést ért el, a Codie pedig a magyar Academy-t nyerte meg. Hazánkban a startup világban bizton és bátran állítom, hogy a legnagyobb alak Záboji B. Péter volt, aki sajnos 2015 nyarán elhunyt. A könyvét nem rég adták ki Startup, Felnőtteknek címen.

  Read more

 • HoloLens élménylabor nyílt

  HoloLens élménylabor nyílt

  Microsoft New York szívében Manhattan-ben megnyitotta az első HoloLens élménylabort, ahol a fejlesztők érdeklődését szeretnék felkelteni, és megmutatni nekik, hogy mire is képes. A HoloLens - ellentétben a többi versenytársával - nem virtuális valóságot hoz létre, hanem a valóságot terjeszti ki, amely különböző iparágakban rendkívül hasznos.

  Read more